Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

06/12/2014

Henry John Yeend Koning

 

 

 

Henry John Yeend Koning

(1855 - 1924)

 

Het voeden Tijd in de Tuin

t1.jpg

 

 

 

The Old Mill

 

 

Faggot Gatherers op een pad

t2.jpg

 

vriendelijke buren

 

 

Het verzamelen van Bloemen

 

 

roddels

t3.jpg

 

 

De Rush Gatherers

t4.jpg

 

Een Peinzend Moment

t5.jpg

 

Twee dames wegschoppen op de Rivier

t6.jpg

 

Henry John Yeend 1855 - 1924_Market Dag

 

 

Wachten op de veerman

 

 

website

Henry John King (Henry John Yeend King) - een opmerkelijke kunstenaar (1855-1924), schilderde landschappen en schilderijen in de Victoriaanse stijl.

Geboren in Londen op 21 augustus 1855. Het begin van zijn opleiding werd gelegd in de kerk Temple Church, waar hij in het koor zong. Een van de vroegste herinneringen Henry ging over hoe een dag na school in het gebouw was gesloten. "Ik werd gedwongen om de nacht door te brengen in de tent van de kussens. Mijn vader in deze tijd omzeilt alle ziekenhuizen in Londen. Nadat het werd gevolgd door een koude, durende 3 weken. Zodra ik terug naar het koor, werd ik opgeroepen door het schoolhoofd, die niet alleen gevoed mij, maar gaf 5 shillings voor het feit dat ik was, in zijn woorden, "goede jongen" en dat "ik heb niet gebroken glas in lood, proberen te avondje uit van de kerk. "Terwijl het in feite een dergelijk idee dat ik niet eens te binnen schieten. "

Henry vervolgde zijn studie aan de filologische school. Hij werd vervolgens overgebracht naar de school vitrazhistov O'Connor's, waar hij 3 jaar.

Na het studeren en werken in O'Connor is al leren van verschillende kunstenaars in Londen en Parijs. Het academisch jaar in Parijs, samen met de invloed van de realistische en impressionistische fruntsuzskiyh uiteindelijk hielp vormen zijn eigen stijl van artistieke compositie, functies die aandacht hebben voor de aard van het beeld van de personages en expressieve kleur technieken.

Henry John King heeft het grootste deel van zijn leven woonde in Londen, maar, zoals de meeste van zijn tijdgenoten, zijn gedachten waren wendde zich tot de landelijke gebieden. Op zoek naar een perceel kunstenaar reisde naar Engeland en Frankrijk. In 1885, voor het tijdschrift "The Magazine of Art", schreef hij een artikel - "Wandelen in Frankrijk" (Een ronde in Frankrijk), die een verhaal met illustraties van landelijk Frankrijk.

Zijn specialisatie was landschappen, en Henry bijna nooit de stad met hun industriële uitzicht geportretteerd. Op de foto's zie je de vrolijke meisjes uit het dorp (in de rol modellen zijn vaak uitgevoerd dochter van de kunstenaar), het werken in het veld of op de boerderij, of vrouwen op de achtergrond van pacificeren rurale landschappen.

In 1881 trouwde hij met Edith Lillian Atkinson, en ze hadden een dochter - Lillian (waarin de kunstenaar werd).

In 1879 werd hij een Fellow van de Royal Society of British Artists verkozen in 1886 werd hij een Fellow van de Royal Institute of kunstenaars aquarellen (waar hij later vice-president) verkozen. Hij was ook lid van het Koninklijk Instituut voor de auteurs schilderen met olie, was een frequente exposant op alle grote tentoonstelling zalah.On overleed 10 juni 1924 de leeftijd van 68 jaar.

Les commentaires sont fermés.