Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

21/11/2017

Vernissage. Moderne Amerikaanse kunstenaar Morgan Weistling. Een bekende Amerikaanse kunstenaar Morgan Westing (Morgan Weistling) begon al op jonge leeftijd kennis te maken met de basisprincipes van de beeldende kunst, en zijn vader, vanwege de oorlog, heeft de kunstenaar niet afgemaakt. Vanwege het feit dat Morgan, veel jonger dan zijn broer en zus, begon hij zijn artistieke training in 19 maanden. Zijn vader zat 's nachts op zijn knieën, leerde hem tekenen en zijn verbeelding gebruiken. "Mijn vader en ik zijn met elkaar verbonden door te tekenen en kunnen met elkaar praten met foto's."

7.jpg


Morgan's vader had een echt talent om verhalen in de vorm van strips te vertellen en gaf zijn zoon de mogelijkheid van een natuurlijk verhaal.

8.jpg


"Het was toen dat schilderij mijn tweede taal werd." De liefde voor tekenen zette Morgan ertoe aan om boeken over kunst te studeren, die zijn vader jaren eerder zelf had verworven. Auteurs zoals Andrew Loomis, Vandepolp en Bridgman openden in toenemende mate deuren voor hem in de wereld van de schilderkunst. Dit waren belangrijke en noodzakelijke boeken, maar de toekomstige kunstenaar moest naar de school van kunstenaars. Op twaalfjarige leeftijd was Westling vastbesloten om de hele cursus zelf te gaan doen, omdat hij zeker wist dat er geen behoefte meer was aan school.

9.jpg

Thomas Gainsborough schilderij te koop
Maar op 15-jarige leeftijd had Morgan een mentor nodig om zijn onderzoek op het gebied van anatomie, tekenen en schilderen in goede banen te leiden. Ze werden een gepensioneerde illustrator genaamd Fred Fixler. Zijn school heette "Art Institute Brandes" en was toegewijd aan één ding: leren tekenen vanuit de natuur. Zelfs toen hij in een kunstwinkel studeerde en aan het werken was, kwam er op een mooie dag een prominente illustrator de winkel binnen. Westling liet hem zijn studentenwerk zien en de volgende dag werkte hij in een van de toonaangevende kunstbureaus in Hollywood.

Sophia_Charlotte_Digby__Lady_Sheffieldschilderij171052.jpg


Voor de volgende 14 jaar werkte hij, praktisch, voor elke filmstudio in Hollywood, evenals op veel andere gebieden van illustratie. Na vele jaren van tewerkstelling besloot Morgan iets voor zichzelf te schilderen. Hij nam de tijd om wat tijd te besteden aan het schilderen, en toen de eerste foto klaar was, nam ze op advies van een oude vriend, Julio Pro, haar mee naar het bureau van Scottsdale Arizona ... Vandaag is Morgan Westling een bekende kunstenaar , zijn werk is te zien in vele galeries van de VS en Europa.